TRIN   Leave a comment

2127593187

Mattheus van der Steen …. een bezeten idioot uit Harderwijk.

Je kunt van Mattheüs van der Steen (TRIN) zeggen wat je wilt, maar een volhouder is het wel. Bedenk even in welke rellen hij de afgelopen jaren al verzeild is geraakt en die hem hadden kúnnen nekken:

– Het niet waar maken van meerdere megalomane plannen, zoals het vullen van de Amsterdam Arena, het online trainen van 10.000 revivalisten en het inzamelen van 125.000 aan donatiegeld om een niet-bestaand schip te kopen.

– Een lange geschiedenis van overdrijven en spinnen, waaronder het mooier maken van zijn eigen CV en de Wikipedia-vermelding van TRIN. Ook zijn er nog steeds gerede twijfels bij het als PR-instrument ingezette Satansbruid-getuigenis van vrouwlief Rebekah.

– Hij verschafte omstreden ‘vrienden’ een podium, waaronder de charismatische drugsgebruiker John Crowder, de voor een ponzi-zwendel gearresteerde Wesley Campbell, Mel Tari die een vrouw voor vier ton tilde en reli-extremist Lou Engle die aantoonbaar heeft bijgedragen aan een klimaat waarin homo’s in Oeganda hun leven niet meer zeker zijn. Ook populist Geert Wilders werd met een bezoekje vereerd en hij werkte samen met de grootste zelfverrijker die er in de gristelijke wereld rondloopt. En hadden we al gemeld dat de Lakeland Revival met Todd Bentley “de meest zuivere vorm van opwekking” was?

Neokolonialistische zendingspraktijken in India en andere Aziatische landen, waaronder het oprichten van persoonlijke gedenkstenen in India met geld van Nederlandse sponsors.

– De ronselpraktijken van TRIN in Oeganda, waarbij kinderen lukraak van straat werden opgepikt, bleken illegaal. Kindermisbruiker Joseph Lubega mocht aanblijven als hoofd van het TRIN-kinderdorp Bulamu Village.

– TRIN claimde onterecht de genezing van 7 blinde kinderen in Birma. Revivalvriend en spindoctor Willem Ouweneel loog bewust over deze Birma-blinden. De KNMG hekelde meereizend TRIN-arts Edward Dompeling voor diens opstelling.

– Het als wonder geclaimde TRIN-goudstof bleek na onderzoek door deskundigen onedel koper.

– Allerlei perikelen rond TRIN als organisatie, zoals machtsconcentratie bij de zich CEO noemende Mattheüs, het druk uitoefenen op medewerkers, manipulatieve collectes en geld-uit-de-zak-klopperij, gebrek aan financiële openheid, oprichting van schimmige privé-BV’tjesadministratieve chaos en in twee jaar tijd een halvering van giften.

– Kritiek is altijd van satan. Daarom werd een bekend kritisch weblog gebonden in Jezus’ naam, kritische theologen afgeserveerd, en organiseeerde Mattheüs een eigen Todd Bentley-inzegenmoment waarin hij zich door bevriende leiders liet vrijwaren van kritiek. Intussen werd de EO onder druk gezet en gemanipuleerd om een voor Mattheüs onwelgevallige reportage niet uit te zenden.

Toch heeft Mattheüs al deze tegenslagen het hoofd geboden en is stug doorgegaan met het bouwen van zijn charismatisch vrederijk. Nu is hij helemaal terug met de internationale conferentie ‘Mission Possible’ die als doel heeft de gesloten landen in de wereld geestelijk open te breken. De conferentie werd live uitgezonden op GOD.TV, waarvan TRIN claimt dat er 85 miljoen mensen naar kijken. Bekende kopstukken als Loren Cunningham en Anne van der Bijl spraken er.

Daarmee zijn we na de Heaven on Earth-conferentie van 2008 weer terug bij af en rest maar één conclusie: de aanhouder wint en grote delen van gristelijk Nederland zijn weer gevallen voor de TRINspin.

Aanvullend: 

Het mag worden gezegd, dat Van der Steen die nog he en der een paar rechtzaakjes heeft lopen bij diegene die volgens hem terecht zou moeten staan, omdat zij hinderlijk gesproken zouden hebben over hem als zijn persoon; heeft het allemaal om zijn eigen ego gelegen. Heel slim was zijn fake film die hij op TV liet tonen. Waarom zouden we nog enige aandacht aan dit soort randfiguren geven. Immers ze zijn niet van Christus. Ze hebben een ander Evangelie; een andere leer dan de leer van Christus en ze hebben de geest van de antichrist de Heilige Geest gemaakt, maar dat vind we aan de andere kant ook best ook. Hoeven we hem tenminste bij Christus in de Hemel niet tegen te komen ook!!

Hij gaat gewoon naar de

 

Geplaatst op 27 april 2015 door nboc774nboc774

Wij komen er op terug. We are coming back on that.